Genel muhasebeden önce yapılacak olan işletmeye ait işlemlerin sınıflama , kaydetme gibi işlemlerini yapan ve resmi evrakların genel muhasebeye uygun bir şekilde akışını sağlayan kişi veya kişilerdir. Ön Muhasebeci Olmak İçin Hangi Bölümü Okumak Veya Hangi Okul Mezunu Olmak Gerekir?…
Blog
Çalışan Motivasyonu Nedir? Çalışan motivasyonu için en doğru tanım, çalışanların işlerini yaparlarken sorumluluk alabilmeleri ve bunu yerine getirebilmeleri için motivasyonun itici bir güç olduğudur. İşletme için her bir çalışan, yöneticisinden en küçük birimine kadar önemli ve değerlidir. İşletmeler strateji ve…
Şirketi bir adım öne taşımak için, İnsan kaynakları yönetiminin çalışanlar ile uçtan uca bir şekilde ilgilenmesi çok önemlidir. Şirkete çalışanlarının verimli ve kaliteli iş çıkarması, mutlu olabilmesi, kâr elde edebilmesi için doğru yetkinliğe sahip personellerin işe alınması gerekmektedir. En önemlisi,…
İnsan Kaynakları Yönetimi Nedir? İnsan Kaynakları Yönetimi (İK) bir işletmenin veya kurumun idari birimlerinden biridir. İşletmenin kariyer hedefinden, şirket kültürünün benimsenmesine, işletmenin hedef ve planlarına uygun işgücünü şirkete kazandırma ve verimliliklerini artırmaya yönelik katkılarının yanı sıra, personelin işe alınma-çıkarılma ve…
Şirketi bir adım öne taşımak için, İnsan kaynakları yönetiminin çalışanlar ile uçtan uca bir şekilde ilgilenmesi çok önemlidir. Şirkete çalışanlarının verimli ve kaliteli iş çıkarması, mutlu olabilmesi, kâr elde edebilmesi için doğru yetkinliğe sahip personellerin işe alınması gerekmektedir. En önemlisi,…
Sürekli gelişen ve dönüşen dijital ortamda teknolojinin de yardımıyla verimliliğin artırılması için farklı uygulamalar geliştirilmektedir. Banka entegrasyonu da bu uygulamalardan biridir. Bireysel veya kurumsal tüm müşterilerin farklı bankalarda bulunan hesap bilgilerini, hareketlerini ortak bir uygulamadan izleme ve inceleme, ödemelerin tahsil…
Gelir Gider Takibi Nedir Nasıl Yapılır? Bir işletmenin kurulmasının ardından satışı gerçekleşen her bir ürün veya hizmetin kazandırdığı gelirlerin ve şirket için gerçekleştirilen tüm harcamaların ayrıntılı bir şekilde incelenmesi sürecine gelir gider takibi denmektedir. Gelir gider takibinin yapılması işletme için…
Maliyet Hesaplama Nedir? Maliyet, bir malın-ürünün elde edilinceye kadar harcandığı sermaye, emek gibi tüm üretim faktörlerinin adıdır. Maliyet hesaplaması yapılırken ürün, mal veya hizmet ile birlikte çalıştırılan işçinin ve üretimi gerçekleştirecek olan makinelerinde giderlerinin ayrıntılı olarak hesaplanması gereklidir. Bir malın…
Marka Tescili teriminin anlaşılabilmesi için öncelikle Marka kavramının ne anlama geldiğine değinmek gerekir. Marka Nedir? Marka, kuşkusuz işletmelerin üretimini yaptıkları veya satışını gerçekleştirdikleri mal-ürün ve hizmetlerin, diğer tüm işletmelerin ürün ve hizmetlerinden ayrılarak, işletmeye özgü bir özellik olması açısından oldukça…
Stopaj Nedir? Stopaj aslında bir vergi ödeme şeklidir. İşverenlerce gelir ya da kurumlar vergisine tabi olan bir kazanca ait tutarın, iş yapana ödenmesi sırasında, yasa ile belirlenmiş oranlarca bu tutarın bir kısmının koruma altına alınarak, iş yapan adına peşin olarak…
Son Yazılar
-
En İyi 10 Pazaryeri Hangileridir?
10 Nisan 2021 -
ERP Nedir? Neden kullanmalıyız?
11 Nisan 2021 -
API Nedir? Nasıl Çalışır?
11 Nisan 2021